Inför säsongen 2010
Publicerat av ryder den December 30 2009 16:43:37
Vi tänkte fira det nya året genom att redan nu komma ut med lite information om vad som händer från och med nu och det vi vet om säsongen 2010. Förutom tävlingskalendern som vi återkommer till nedan så finns en rad saker som förändras, även om det inte några revolutionerande saker som ändras.

 

Vad gör jag?
Hur larmar jag? 
Vem ska kontaktas?


  • Säsongen 2011. Inför 2011 så kommer reglementet att förnyas och som vanligt är planen att snegla mycket på UEM och våra nordiska grannar men det finns även önskemål från klubbar och förare att försöka få till en ny senior-klass med någon form av vikt-handikapp system . Södertälje har en del planer att, under 2010, försöka några olika koncept för att se hur det skulle kunna se ut. Vi uppmanar alla klubbar som gör enklare tävlingar eller träningsrace att försöka med lite olika idéer så att vi kan få fram ett förslag.

  • Träningar 2010. Vi börjar nu bli rätt många i en del klasser och det är alltid svårt för nya förare att ta steget från fri träning till RM. Vi saknar ofta enklare tävlingar som kan vara bryggan i mellan, även om några finns för 2010. Ett tips är därför att lägga upp träningarna på annat sätt så att vi, förutom fri träning, får träningsstarter, enkla heat-race, situations träning (ex gulflagg) mm.

    Med hopp om ett roligt 2010


    Patrik Marklund