Svenska Minimoto & Juniorracing Portalen
Startsida · Artiklar · Länkar · Nyhetskategorier · Forum December 16 2017 23:19:31
Navigation
Startsida
Vad är minimoto & juniorracing
Artiklar
FAQ
Länkar
Nyhetskategorier
Forum
Kontakt
Sök
Foto Gallery
Senaste debatter
Nyaste debatter
DM -02
Gimoto minimotoställ...
Stylmartin Minimotos...
såld
GRC RR BZM 50cc
Populäraste debatter
SR Minimoto 2009 [167]
Öresund Open 2008 [114]
hur tycker ni att... [95]
RACEHOUSE MALMÖ ?... [86]
Säsongen 2007 -en... [54]
Nyaste artiklar
Resultat RM Minimoto...
Nordiskt reglemente ...
Startnummer 2013
Blanketter
Inför säsongen 2010
eBilhyra
HYR BIL HÄR! En del av bilhyran kommer att gå till en fond för att utveckla juniorverksamheten här i Sverige.
Inloggade användare
Gäster: 1
Inga användare inloggade

Antal registrerade användare: 261
Inaktiverade användare: 0
Senast registrerade användare: vitalikki
Inför säsongen 2010
Vi tänkte fira det nya året genom att redan nu komma ut med lite information om vad som händer från och med nu och det vi vet om säsongen 2010. Förutom tävlingskalendern som vi återkommer till nedan så finns en rad saker som förändras, även om det inte några revolutionerande saker som ändras.

 

 •  ”70cc-Gubbarna” har enligt uppgift ändrat i sitt reglemente så att det nu är en förare en hoj. Det medför att de nu passar bättre in i vårt 80cc-reglemente och de flesta klubbar har därmed förklarat sig intresserade att ha med dem på RM-tävlingar.  Ett mycket välkommet tillskott till våra tävlingar.

  Hela 70cc är förresten något vi måste slå ett slag för. En perfekt klass för de som tänker sig köra stor RR-hoj och vill ha något att kunna träna på utan att behöva åka långt för en kort träning.
 • Under vintern har vi ingen MC-mässa som brukligt och det gör att vi kan ha svårt med nyrekrytering. Nu kan man verkligen diskutera hur mycket nytta en mässa gör men det har trots allt varit en samlingspunkt. Vi måste därför försöka nå ut med information på olika sätt och vi från sektionen har tagit på oss att försöka utnyttja vårt samarbete med Honda för att vi ska få komma ut med hojar på MC-handlarnas olika dagar under våren. Det finns även gott om material från Svemo som vi skickar ut gratis om ni vill ha. Ring Patrik på 021-105641 så skickar vi broschyrer. 
 • Nödläge!!! Vi har på tävlingar och träningar varit förskonade från riktigt allvarliga olyckor men vi har haft incidenter och det innebär alltid en stress för ansvariga och anhöriga. Svemo har därför tagit fram en krisplan som vi tycker inte bara ska användas på tävlingar utan även på träning. Länk http://www.svemo.se/ForKlubbar/Krishantering/ .  

  Framförallt; checklista för den träningsansvarige.
Vad gör jag?
Hur larmar jag? 
Vem ska kontaktas?

 • Så till nästa del om nödläge. På vårt möte i Norrköping diskuterades en hel del om uppställning i depå och om vår brandberedskap. Under en tävlingshelg finns stora mängder gasol, bränsle och brandfarliga kemikalier i depån men väldigt få brandsläckare. Det finns därför önskemål om större respekt för ordnad uppställning i depån och att varje team ska ha minst en brandsläckare på sin depå-plats, förmodligen kommer detta att antingen komma ut som en komplettering i vårt reglemente eller som en stående tilläggsregel.
   
 • Fusk diskuteras det mycket på forum och på tävlingar och det är alltid tråkigt att misstanken finns, vår bild är att vi än så länge är rätt förskonade från allvarligt fusk men från klubbarnas håll finns det ett önskemål om att vi ska kontrollera och testa mera saker. Under säsongen 2010 kommer vi därför att öka antalet kontroller av olika slag för att försöka minska diskussionerna och i förekommande fall få en efterlevnad av reglerna. En fråga som diskuterats mycket på forum och bland företrädare från klubbarna är bränsle och bränsleprov. Flera förslag har väckts och troligen kommer en rätt omfattande provtagning av bränsle ske under 2010.
   
 • Från och med säsongen 2010 kommer MC-center i Södertälje att överta ansvaret för hojarna i Honda RR-academy cup. Tanken är att MC-center på ett tydligare sätt kan engagera sig i cupen, hojarna och reservdelarna . Från sektionens sida ser vi bara positivt på detta byte och våra kontakter med MC-center får oss att tro på en klass som kommer växa fort. Vi vet att MC-center planerar ett paketpris för säsongen 2010 som är väldigt förmånligt så alla intresserade; ta kontakt med MC-center i Södertälje!

 • Tävlingar 2010. Som framgår av det preliminära schemat för 2010 så är det mycket planerat redan nu, allt från tränings- och enklare tävlingsdagar till en fullmatad RM-säsong. Det som fortfarande återstår att få bekräftelse på en del osäkra dagar men som framgår är det bra spridning på tävlingarna, många tävlingar, roliga banor och förhoppningsvis en massa roliga race.
 • Säsongen 2011. Inför 2011 så kommer reglementet att förnyas och som vanligt är planen att snegla mycket på UEM och våra nordiska grannar men det finns även önskemål från klubbar och förare att försöka få till en ny senior-klass med någon form av vikt-handikapp system . Södertälje har en del planer att, under 2010, försöka några olika koncept för att se hur det skulle kunna se ut. Vi uppmanar alla klubbar som gör enklare tävlingar eller träningsrace att försöka med lite olika idéer så att vi kan få fram ett förslag.

 • Träningar 2010. Vi börjar nu bli rätt många i en del klasser och det är alltid svårt för nya förare att ta steget från fri träning till RM. Vi saknar ofta enklare tävlingar som kan vara bryggan i mellan, även om några finns för 2010. Ett tips är därför att lägga upp träningarna på annat sätt så att vi, förutom fri träning, får träningsstarter, enkla heat-race, situations träning (ex gulflagg) mm.

  Med hopp om ett roligt 2010


  Patrik Marklund

   


 

 

 


Publicerad av ryder datum: december 30 2009 16:43:370 Kommentarer · 2264 Antal visningar - Skriv ut
Kommentar
Det finns inga kommentarer.
Skriv en kommentar
Du måste logga in för att skriva en kommentar.
Omröstning
Du kan bara rösta om du är registrerad användare.

Logga in eller registrera dig som användare.

Det finns inga röster.
Annonser
Vill du ha reklam här så kontakta info@jbdt.se
Logga in
Användarnamn

LösenordÄr du inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Omröstning


Du måste logga in för att kunna rösta.
Annonser
Vill du ha reklam här så kontakta info@jbdt.se
Copyright © JBDT 2006-2012